Hyvä ystäväni aloitti tyyliblogin kirjoittamisen ja olen hänen sivuaan päivittäin seurannut. Sitä kautta kiinnostuin muidenkin blogeista ja viimiset pari päivää olen surffaillut mitä erillaisimmilla "muotiblogeilla". Ainoa asia joka niissä häiritsee on se, että ne vaikuttavat välillä hieman kiiltokuvamaisilta tai vastaavasti epäaidon uniikeilta ja valtavirran vastaisilta. Poikkeuksiakin toki on. Oma "tuntemukseni" tyyliblogeista ja niiden laajasta kirjosta on vielä kovinkovin hatara, mutta itse surffaillessa huomasin, että muotiblogeja kirjoittelee useimmiten ne, joilla on sellainen kroppa johon vaate kuin vaate sopii. Eli siis laihat ihmiset. Onhan se ymmärrettävää, että kiinnostus muotiin on suurempi, jos vaatteiden ostaminen on helppoa, eikä hikistä tuskailua liian pienien farkkujen kanssa, sovituskoppivalon jälkeistä masennistilaa ja jatkuvaa "näytänkö tässä liian läskiltä" -ajattelua. En nyt väitä, etteikö laihoilla ja normaaleillakin ihmisillä olisi itsetunnon kanssa jatkuvasti ongelmia, koska joskus tuntuu että kaikkein hoikimmat ystäväni valittavat eniten kropastaan. Pointti on se, että vaikkei kropastaan pitäisikään, niin fakta vain on se, että useammat vaatteet näyttävät paremmalta hoikalla vartalolla kuin hieman pyöreällä.

Näiden hoikkien ihmisten kuvia itsestään ja vaateostoksistaan katsellessa tuli sellainen olo, että minäkin voisin kokeilla. Arvaattekin varmaan mikä kumosi sellaiset ajatukset heti: "En ole mallinvartaloinen, en kehtaisi laittaa kuvia vartalostani". Joitakin hetkiä myöhemmin huomasin tuumivani vaateyhdistelmiä ja miten niistä kokoaisi päivityksen, miten ne kuvaisi, mitä ihmiset kommentoisivat. Pystyisikö ne kuvaamaan jotenkin niin, ettei naamani näkyisi? Haluaisinko että kuka tahansa, tuttu tai tuntematon, voisi yhdistää toisiinsa kasvoni, vartaloni ja nämä henkilökohtaiset suhdevudatukset. Lukisiko joku tavallisen ihmisen vaatehankinnoista, sisustamisesta ja kosmetiikkavinkeistä?

Miten itsetuntoni muuttuisi, jos kehtaisin julkaista kuvia itsestäni? Masentuisinko siitä, että yksi kuva sadasta kelpaisi itselleni ja senkin jälkeen sortuisin muokkaamaan sitä photoshopilla pienemmäksi. Voisiko olla omalla tavallaan tyylikäs, vaikka joku paikka vähän pursottaisikin ja jalat näyttäisivät kahdelta tukilta joka kuvakulmasta.

Jätän asian mietintään.

sapfo

p.s. lähdetään kaverin kanssa kyprokselle kesäkuun alussa!